Інавгурація нового навчального року та посвята першокурсників у студенти УКУ

-
Post font size
+

8 вересня 2021 року у Львові стартували “Дні УКУ” – святкування з нагоди початку нового академічного року. У межах святкового тижня організовували лекції, дискусії та презентації. Сьогодні, 14 вересня, відбулася інавгурація нового навчального року, зустріч з батьками першокурсників та їх посвята в студенти Українського Католицького Університету.

Подія розпочалася з Архиєрейської Божественної Літургії в храмі Святої Софії – Премудрості Божої з нагоди храмового празника та початку нового літургійного року. Також в храмі освятили цеглинки з іменами жертводавців. До служіння долучилися десятки студентів та їхніх батьків, працівників УКУ та гостей.

Літургію очолив Високопреосвященний владика Борис, Митрополит Філадельфійський, Президент УКУ. На проповіді він привітав студентів і звернувся до першокурсників з проханням старанно вчитися та осягати Божу мудрість в університеті.

“Кожен з нас є хрещеним. І це не просто зовнішній обряд, не просто проливання води на голову. Це другий початок нашого життя, життя в Христі. Цим хрещенням Господь прирівнює нас до себе. Кожен з нас покликаний чинити Боже Царство, зцілювати, втішати, допомагати іншим. Сьогодні Україна, цей університет, Церква, суспільство потребують вас більше, ніж коли-небудь, потребують тих, хто по-справжньому розуміє Божу Мудрість – ту Софію, яку возвеличуємо цим храмом і нинішнім храмовим празником. Нехай наука в цьому університеті готує вас до роботи, до заробляння на хліб, до того, щоб вирішувати життєві проблеми, але передовсім нехай вона допомагає жити щораз глибше у Христі, проголошувати Його Царство і бути готовими до вічності з Небесним Отцем”, – зазначив владика Борис.

Після Літургії урочистою ходою всі вирушили до святкового шатра, де до студентів та гостей з привітальним словом звернулися ректор УКУ о. д-р Богдан Прах та ректор Львівської Духовної Семінарії Святого Духа о. д-р Ігор Бойко.

“Ви дуже обдаровані, ви маєте дуже багато талантів, але цими талантами потрібно ділитися, в них потрібно зростати і їх примножувати. Не можна змарнувати жодної хвилини чи секунди. Цей дорогоцінний час, який ви будете тут, потрібно вдало використовувати не лише для того, щоб здобувати нові знання, але і щоб розвиватися духовно та особистісно для нашої держави та Церкви. Дякуємо нашим фундаторам та жертводавцям, які нам у цьому допомагають”, – промовив ректор УКУ о. д-р Богдан Прах.

“Мабуть, ви прийшли в цей університет не лише тому, що тут поруч Стрийський парк, чисте повітря і хороший інтернет. А прийшли для того, щоб здобути знання, які ви тут обов’язково здобудете. Але прошу вас також відкрити своє серце на Божу мудрість, пережити особисту зустріч з Богом. І, маючи знання і цю Божу мудрість, ідіть у світ і несіть в нього любов”, – звернувся до першокурсників ректор Семінарії о. д-р Ігор Бойко.

Опісля відбулося урочисте представлення першокурсників, яке здійснили декани факультетів, їхнє посвячення в студенти УКУ та зустріч із батьками.

Джерело: Духовна велич Львова

Останні новини

26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...
Духовенство, монашество та вірні Львівської Архиєпархії щиро вітають Преосвященного владику Володимира, єпископа-помічника та Протосинкела Львівської Архиєпархії, із восьмою...