Відбулася Міжкапітульна конференція Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії

-
Post font size
+

11-13 червня 2021 року у Провінційному домі у Львові проходила Міжкапітульна конференція Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії, учасниці якої мали на меті переглянути головні напрямки стратегії Провінції, випрацювані VIII Провінційною Капітулою, та визначити пріоритети.

Відкрила конференцію с. Мирослава (Яхимець), Провінційна Настоятелька, запросивши учасниць до молитви.

З привітальним словом у режимі онлайн до учасниць конференції звернулася с. Софія (Лебедович), Генеральна Настоятелька з Риму. Мати Софія пригадала сестрам, що нашим покликанням є лікувати рани сучасного людства і виявляти материнське обличчя Церкви. Генеральна Настоятелька побажала сестрам плідної праці.

Згодом учасниці Міжкапітульної конференції мали онлайн-зустріч із ректором Папського Східного інституту в Римі о. Давидом (Назар), ТІ на тематику «Розпізнавання у спільноті». На основі біблійних текстів о. Давид підкреслив, що у спільнотному розпізнаванні важливо почути кожного члена, не боятися відкривати своє серце, вчитися конструктивно говорити про досягнення і рани спільноти. Пам’ятати, що великі кроки робимо через малі рішення, а великі рішення реалізуються через малі кроки.

У наступних зустрічах учасницями Міжкапітульної конференції було представлено такі напрямки розвитку стратегії Провінції як формація, адміністрація, виховна та пасторальна праця, соціальне служіння.

У суботу, 12 червня, до учасниць Міжкапітульної конференції звернувся Преосвященний Владика Теодор, єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії. Владика Теодор на прикладі святого Йосифа показав розпізнавання Божої волі, яка проявляється у нашій пророчій місії – нести світові Божу правду. Богопосвячені особи покликані допомагати іншим пізнавати Божу волю.

П. Наталія Бордун, засновниця Інституту лідерства і управління УКУ та експертка у сфері організаційного розвитку, провела для учасниць конференції фасилітаційну сесію, у якій дотичними були питання – як нам розпізнавати у час перемін, як зберегти критичність у відношенні до побудови планів, стратегічних напрямків у час стрімких змін, як зберегти гнучкість? У малих тематичних групах учасниці Міжкапітульної конференції намагалися формулювати проблеми та напрацьовувати пріоритети.

Останній день Міжкапітульної конференції розпочався із святкування знаменної дати у житті Згромадження – 20-ліття проголошення блаженними Йосафати і Тарсикії. Божественну Літургію з цієї нагоди очолив Протоігумен Отців Василіян ієрм. Йоан (Школик). У своєму слові отець Йоан закликав сестер наслідувати своїх Блаженних в їхньому умінні відчитувати знаки часу, у гармонійному поєднанні молитви та служіння, у терпеливості, тихості, покорі та готовності сповняти Божу волю.

У підсумковій зустрічі Міжкапітульної конференції с. Мирослава, Провінційна Настоятелька, підкреслила, що одним із наших пріоритетів є спільнотне життя, плекання нашої ідентичності, того, ким ми є як богопосвячені особи. С. Мирослава закликала сестер спільно дбати про наш дім – нашу Провінцію, шукати у спільнотах того, що веде до миру, плекати особисте духовне життя, яке має вплив на наші спільноти і Церкву загалом.

По завершенні Міжкапітульної конференції її учасниці повернулися до своїх спільнот, щоб поділитися з усіма сестрами Провінції своїми напрацюваннями стосовно пріоритетних напрямків стратегії та надалі впроваджувати їх у реальне життя.

Джерело: фейсбук-сторінка Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії

Останні новини

У неділю, 24 березня, в музеї Митрополита Андрея Шептицького, що в с. Прилбичах, відкрили виставку-продаж «Україно, Любове моя»...
26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...