Святкові заходи, приурочені до 20-ліття візиту в Україну святого Папи Римського Івана Павла ІІ

-
Post font size
+

З 13 до 27 червня з нагоди 20-ліття візиту до України святого Папи Римського Івана Павла ІІ у Львові відбудеться низка святкових заходів, що пройдуть під гаслом «Не бійтеся бути святими».

Локації заходів: храм Різдва Пресвятої Богородиці (м. Львів, майдан святого Івана Павла ІІ), Архикатедральний Собор святого Юра (м. Львів, пл. св. Юра, 5); храм святого священномученика Йосафата (м. Львів, вул. Замарстинівська, 134А).

Програму урочистостей організатори розділяють на чотири напрямки – літургійно-молитовний, просвітницький, мистецький та спортивний.

Літургійно-молитовна частина включає: Вервицю в сквері святого Івана Павла ІІ (13 червня), виставлення до почитання мощей святителя (з 20 червня), молитву Вервиці в Архикатедральному Соборі святого Юра (23 червня), Архиєрейську Літургію в храмі святого священномученика Йосафата, Хресну Дорогу в парку святого Івана Павла ІІ та молитовні чування в храмі Різдва Пресвятої Богородиці (25 червня), Архиєрейську Вечірню (26 червня). 27 червня на площі перед храмом Різдва Пресвятої Богородиці відбудеться Божественна Літургія, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Цього ж дня буде уділено повний відпуст учасникам Божественних Літургій в Архикатедральному Соборі святого Юра.

Просвітницька програма святкувань передбачає лекторії та перегляд фільмів про святого Папу Івана Павла ІІ, що триватимуть з 22 червня протягом тижня на парафії Різдва Пресвятої Богородиці. З 21 до 27 червня після Божественних Літургій о 18:00 год Енцикліки святителя читатимуть і в Архикатедральному Соборі.

Мистецька частина програми розпочнеться 20 червня культурно-мистецьким вечором в Архикатедрі. 21 червня відбудеться відкриття фотовиставки «Папа і Сихів», 24 червня – флешмоб «Папа-Сихів-молодь». 25 червня у храмі святого священномученика Йосафата (м. Львів, вул. Замарстинівська, 134А) буде звершена Архиєрейська Літургія, яку супроводитиме співом Державна заслужена хорова капела «Трембіта» під керівництвом диригента Сергія Якобчука (музика С. Спєха). Літургію звершить Митрополит Львівський Ігор. 27 червня у сквері Івана Павла ІІ відбудеться духовний вечір «Псалми у папському гаю» із музичним супроводом симфонічного оркестру «Віртуози Львова», а в Соборі Святого Юра буде проведений духовно-мистецький вечір Заслуженої капели України «Трембіта».

19 червня відбудеться велопроща маршрутом святого Івана Павла ІІ, учасники якої проїдуть місцями перебування у Львові святого Папи.

Довідка: у червні 2021 року Україна святкує 20-ліття візиту Папи Римського Івана Павла ІІ. Під час перебування у Львові Святіший Отець проживав у Митрополичих палатах Святоюрського комплексу, провів зустріч із молоддю, освятив місце під будівництво Духовної Семінарії Святого Духа УГКЦ та Українського Католицького Університету.

Інформаційні партнери: «Живе телебачення» та ТРК «Перший Західний».

Контактна особа – отець Тарас Карвацький
тел. 0972979291
e-mail: tkarvatskiy@gmail.com

ДЕТАЛЬНА ПРОГРАМА СВЯТКУВАНЬ:

Святкові Богослуження та заходи в Архикатедральному Соборі святого Юра

20 червня 2021 року на всіх Божественних Літургіях в Архикатедральному Соборі буде використовуватися чаша, яку святий Іван Павло ІІ вживав для служіння в каплиці Митрополичих палат та залишив митрофорному протоієрею Роману Кравчику на пам’ять про свій візит до України.

20 червня о 17:00 год в Архикатедральному Соборі святого Юра відбудеться культурно-мистецький вечір, присвячений пам’яті візиту св. Івана Павла ІІ до України.

• Щоденно з 21 до 27 червня після Божественних Літургій о 18:00 год священнослужителі Собору будуть читати Енцикліки святителя Івана Павла ІІ до сімей, молоді, лікарів та ін.

23 червня о 19:00 год відбудеться Богородичне правило – молитва на вервиці, якою св. Іван Павло ІІ, Папа Римський, 20 років тому особисто оздобив Теребовлянську ікону Матері Божої, що зберігається у Соборі. Звершить моління о. Павло Дроздяк.

27 червня 2001 року Святий Іван Павло ІІ проголосив Новомучеників нашої Церкви блаженними. Тому цього дня для молитовного почитання в Соборі будуть винесені мощі та ікона Новомучеників.

• З благословення Митрополита Львівського Ігоря та стараннями митр. протоієрея Романа Кравчика, Вселенський Архиєрей Франциск надасть повний відпуст з нагоди 20-ї річниці візиту св. Івана Павла ІІ до України. Цей відпуст буде уділено 27 червня 2021 року всім учасникам Божественних Літургій в Архикатедральному Соборі. Молитовне намірення буде надане всім вірним в день Відпусту.

27 червня о 17:00 год відбудеться духовно-мистецький вечір Заслуженої капели України «Трембіта».

Загальноміську програму святкувань можна переглянути на сайті “Духовна велич Львова”

Останні новини

26 березня 2024 року, у день святкування 10-літнього ювілею Національної Гвардії України, на Львівщині, владика Володимир разом з...
У вівторок, 26 березня 2024 р., у межах діяльності Інституту постійної формації духовенства Львівської Архиєпархії УГКЦ, відбувся навчальний...
Свято Благовіщення дарує велику науку людям, особливо молоді, щоб не боялися казати «Так» Богові. Не завжди є легко...
На свято Благовіщення Пресвятої Богородиці на парафії в селі Старе Рудно Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор звершив Архиєрейську...
Духовенство, монашество та вірні Львівської Архиєпархії щиро вітають Преосвященного владику Володимира, єпископа-помічника та Протосинкела Львівської Архиєпархії, із восьмою...