Преосвященний Володимир очолив Святу Літургію для представників спільноти “Лицарі Колумба”

-
Post font size
+

У неділю жінок-мироносиць єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Преосвященніший Володимир очолив Святу Літургію у храмі св. Климента Папи.
У спільній молитві взяли участь представники Ордену Лицарів Колумба, які в цей час проводять у Львові ІІІ національну конвенцію.

У проповіді Архиєрей розповів історію і звернув увагу на глибину вчинку Йосифа Ариматейського та жінок-мироносиць.
На його переконання, мироносиці не знали ситуації біля гробу, бо мали лише інформацію про поховання улюбленого Вчителя. Тут якраз спрацювало не зобов’язання, а любов. Господня любов так запалила їхні серця, що вони загорілися у відповідний момент. Цей вогонь не згасав. Єдине, на що вони могли сподіватися, – це чудо любові. Саме таке чудо сталося, гріб був відкритий, з гробу сяяло життя. Потім мали все сказати учням і Петрові. Петрові важливо було донести навіть цей факт, що прощене відречення. Згодом сам Спаситель запитає його про визнання любові.
Відтак проповідник зазначив, що сьогоднішнє євангельське слово розпочинається розповіддю про Йосифа Ариматейського. За його словами, він, як і Никодим не могли вирішити, чи стати учнями Ісуса, спочатку на віддалі були до Ісуса, може такими підпільними прихильниками, але до кінця чомусь не стали явними учнями.

«Ми вже маємо стереотип, що в різних церковних спільнотах є передусім жінки. Не дивно, що першими на великодньому паломництві були жінки-мироносиці. Чоловіча спільнота Лицарів Колумба свідчить про різноманітне церковно-суспільне служіння», – сказав єпископ-помічник під час проповіді звертаючись до спільноти чоловіків “Лицарі Колумба”.

Нехай жінки-мироносиці та Йосиф Ариматейський будуть для нас всіх прикладом рішучості та любові у служінні», – побажав на завершення Преосвященніший Володимир

Фоторепортаж за посиланням

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....