«Вітаємо вас вдома»: Владика Володимир очолив моління за упокій Юрія Шухевича в Архикатедрі

-
Post font size
+

Сьогодні, у п’ятницю 9 грудня, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир звершив панахиду за упокій новопреставленого Героя України Юрія Шухевича в Архикатедральному соборі святого Юра. Архиєрею співслужив Синкел у справах духовенства архиєпархії о. Юрій Чудяк та священники собору.

У духовному слові, скерованому до родини, друзів, знайомих покійного та усіх присутніх, владика Володимир поділився, що сьогодні перечитував спогади покійного Юрія Шухевича про моменти, коли святоюрська гора, зокрема собор святого Юра повертався в лоно Української Греко-Католицької Церкви.

«Саме п. Юрій зустрів тут митрополита Володимира Стернюка і сказав йому: «Вітаю вас вдома». Сьогодні ми також кажемо вже покійному Юрію: «Вітаємо вас вдома» з подорожі, з європейської подорожі. Не знаємо чому так склалися обставини, що він саме останні хвилі свого життя провів у Мюнхені, де у діаспорі також був великий дух нашого патріотизму. Вернувся до дому, до нашого Львова. Вернувся у своїй вишиванці і ми йому кажемо: «Вітаємо вдома», — підкреслив архиєрей.

«Але що є найважливіше? Ми сьогодні разом молимося, щоб новопреставлений Юрій почув від Бога, у Царстві Небесному ті самі слова: «Вітаю тебе вдома» Бо це кінцева ціль усієї життєвої мандрівки», — наголосив єпископ-помічник Львівської архиєпархії.

«Пан Юрій нас випередив у дорозі до вічності, ми стоїмо за ним у черзі. Не знаємо на якому етапі, але рано чи пізно зустрінемося і як важливо, що ми там всі були вдома. Нехай Бог дарує новопредставленному Юрію свої вічні обійми», — додав владика Володимир.

Додамо, що Чин похорону розпочнеться в суботу, 10 грудня, об 11:00 у Гарнізонному храмі та завершиться на Личаківському кладовищі.
Родина Юрія Шухевича закликає замість квітів та вінків пожертвувати ці гроші на підтримку Збройних Сил України.

Останні новини

Новий переклад Божественної Літургії — це не про комфорт, це про істинність та правильність, це про повагу до...
"ГОСПОДЬ БЛИЗЬКО. У цей непростий час, який переживаємо, Він ні на мить не покидає нас, перебуваючи поряд серед...
У п’ятницю, 12 квітня відповідальний за екологічне служіння у Львівській архієпархії о. Сергій Довба завітав на парафію свв....
З 18 по 21 квітня 2024 року у Львові, у галереї артцентру «Дзиґа», у межах міжнародного проєкту «SAFEGUARDING....
14 квітня 2024 року у Новояворівську відбулася міська хресна дорога. Очолив молитовну ходу єпископ-помічник Львівської архиєпархії владика Володимир....