Статті

  • 30/11/2015 ugcc.lviv.ua
  • Чим для нас – християн, є свято
  • Впродовж християнської історії, в різні її періоди, формувались свята. І кожне свято, це є спомин про певну особу чи подію, про те як Господь, діяв серед людей. Свято, служить нам, християнам, як пригадка про Божу любов до нас, служить, як час освячення, а також навчання, бо спонукає в черговий раз заглибитись у правди та засади християнського життя. Також, кожне свято в особливий спосіб уприсутнює Бога, а не лише пригадує.
     
    Свято може бути пов’язане із радісною та величною подією, - Великдень чи Різдво Ісуса Христа, але також може бути і сумним, та зобов’язувати до строгого посту, як наприклад - Усікновення Чесної Глави Івана Христителя.
     
    Відзначаючи кожне свято, ми покликані освячуватись – ставати добрішими бо Господь є добрий; бути милосердними, бо Він милосердний; очищувати свої душі, та приймати Євхаристію- Хліб живий, бо сам Господь є Життям.
     
    Іншим аспектом християнського свята є його спільнотність, коли празнує ціла спільнота: Церква, парафія, родина.
     
    І тут важливо застановитись над тим, як ми насправді святкуємо? Яким змістом наповнені наші святкування? Зокрема коли наближається Різдвяний цикл свят.
     
    На свята а також і в неділю, кожен християнин має обов’язок відвідати храм, прийнявши участь у Святій Літургії. Опісля, ми розходимось по своїх домівках, сідаючи за спільний святковий стіл. І тут наступає важливий момент: чи запросимо ми Христа до спільної родинної трапези, чи навпаки залишимо Його відразу за порогом нашого храму? А запросити Христа можна досить легко – помолившись спільно, та попросивши Божого благословення. Інше, не менш важливе питання, «На скільки часу затримається в нашому домі Христос?» – доти, доки ми його не проженемо.
     
    Дуже часто ми проганяємо Бога із своєї хати коли на нашому столі, а також в серці, чільне місце займає алкоголь, якого впиваємось без міри, і як наслідок: непристойні слова, сварки, бійки, зранені діти…Між цим всім губиться атмосфера свята, забувається про Бога.
     
    Чому б наприклад, замість пляшки,не поставити невеличку свічечку, іконку, і в такій мирній атмосфері, разом, гарно провести спільне зібрання домашньої церкви. Ділитись своїми емоціями, цікавитись справами інших, дякувати Богу за можливість бути разом.
     
    Постараймось, щоб у цей різдвяний піст, який наступає, а також Різдвяні свята, Христос постійно перебував у наших родинах. Святкуймо свята тверезо, живімо тверезо. Бо як сказав великий митрополит, праведний Андрей Шептицький, що як би не свята тверезість, то хто знає чи мав би наш народ ті добра, які посідає сьогодні.
     
    о. Тарас Гадомський

Фотогалерея та медіа

Львів.Собор св.Юра

Актуально


Щиро вітаю усіх вірних нашої Церкви з великим святом Воскресіння Христового! Дякую нашим священикам за їхнє добре служіння! Складаю подяку усім вірним нашої Церкви за глибокі старання приналежності до Христової Церкви!

Галерея

Previous
  • Презентація проекту Владики Венедикта «Святоюрський комплекс. Таємниця зустрічі» (23.06.2016)

  • Капелани та студенти Франкового університету обговорили план праці на семестр (11.10.2016)

  • Розпочався курс зустрічей для подружніх пар «Сім’я - домашня церква».

  • Владика Володимир провів передріздвяні реколекції для студентів (2-3.12.2016)

  • У Львові розпочалися урочистості до 100-ліття з дня народження Блаженнішого Мирослава Івана

  • У Львові завтра прощатимуться із загиблим у Києві викладачем УКУ

  • Пастирський візит владики Венедикта до храму свв. Ольги і Єлизавети (18.10.2015)

  • Курсанти Національної академії сухопутних військ завітали до семінарії (19.02.2017)

  • До Гарнізонного храму завітали діти учасників АТО та Героїв Небесної Сотні (27.07.2016)

  • Владика Венедикт зустрівся з учасниками прощі на Святу Землю

  • Владика Володимир провів передріздвяні реколекції для студентів (2-3.12.2016)

  • Молодь відновила паломництво молитви Тезе храмами Львова

  • Зустріч у Школі духовності та євангелізації Львівської архиєпархії.

  • владика Венедикт звершив Чин поставлення у диякони

  • Літня зустріч для дітей зі священичих родин «Відкрий двері Христу»

Next

Божественна літургія

  • Район
  • Час літургії

Наші друзі